В зависимост от модела конструкцията е стоманена, галванизирана или алуминиева и в двата случая с електростатично прахово покритие. В тази подкатегория са и широкоплощните сенници, характеризиращи се със стабилна конструкция.


Подвижни

Паната се използват като ветрови прегради за затваряне на тераси на жилищни сгради, съоръжения (навеси, сенници, перголи и др.) на ресторанти, барове, кафенета и др. Подвижните пана могат бързо да се отварят или затварят за постигане на желания комфорт в зависимост от климатичните условия.

P1 Вертикално сгъваемо преградно пано

Паната се използват като ветрови прегради за затваряне на тераси на жилищни сгради, хотели, вили; подходящи са и за затваряне на съществуващи навеси, тентови или перголни конструкции и др.
Конструкцията е сгъваема, изработена от стоманени профили с галванично покритие и електростатично прахово боядисване. Разглобяема, лесна за монтаж и демонтаж. Принципът на работа е чрез навиване (развиване) паното на вал; изпъването на плата се осигурява от долната греда, която се застопорява в краищата за стопорни куки. Монтажът на вала е челно или таванно , а на стопорните куки – подово или странично. Покритие- електростатично, прахово със стандартен цвят RAL 9010. Управление: Ръчно, с редуктор и манивела. Възможно е задвижване с мотор. Покривало: Изработва се основно от PVC прозрачно фолио, с дебелина 0,5 до 1,00 мм, подсилено по контур с усилващи ленти от PVC бризент. Цветовото съчетание е по желание на клиента. За рекламни цели се изпълнява печат на надписи, емблеми и пр.

        
Стационарно преградно пано

Паната се използват като ветрови прегради чрез ограждане на тераси на жилищни сгради, хотели, вили; открити и полуоткрити площадки на търговски обекти и др.
Стационарните пана се закрепват към колони, греди, парапети и др. елементи на съществуваща конструкция на обекта. Захващането е по различни начини. В зависимост от спесификата на обекта се избира най- подходящия вариант: с въже през капсоли по контура на паното, с ластици- за по- добро изпъване, чрез капсол- ключалки или директно захващане по контур с винтове за дърво или метал. В паната може да се оформят отвори за имитация на врати, прозорци и др. Изработват се основно от PVC прозрачно фолио, с дебелина 0,5 до 1,00 мм, подсилено по контур с усилващи ленти от PVC бризент. Цветовото съчетание е по желание на клиента. За рекламни цели се изпълнява печат на надписи, емблеми и пр.